Dificultat mitjana-alta

Ruta 9. A la Mola per la Canal del Bondia i el Camí de les Teules.

Powered by Wikiloc

Ruta no gaire coneguda per pujar a la Mola de Colldejou. L’ascens es realitza pel Camí de les Tormines, en fort pendent, fins arribar a la tartera de la Mola, que haurem de remuntar no sense dificultats, l’accés al cim de la Mola es per la Canal del Bondia, que requerirà que realitzem petites grimpades per ascendir-la. El retorn també es realitza per un camí poc conegut, el Camí de les Teules, que en fort desnivell ens retornarà al poble.

la pujada per la tartera té certa dificultat i un fort pendent

Ruta 10. Al Cavall Bernat pel Camí del Recingle.

Powered by Wikiloc

Bonica excursió per l’obaga de la Serra de Llaberia, que recorre el poc conegut Camí del recingle, l’ascens es realitza pel Coll del Guix i la Drecera d’en Ramon fins ben bé sota del radar meteorològic, des d’allí el camí ressegueix tot el cingle per sota, fins al peu del Cavall Bernat, que podem coronar. El retorn es realitza pel bonic Pla dels Aladerns, amb un bosc caducifoli espectacular, i des de la font dels Bullidors pel camí del Salt de les Soques.

el camí recorre la part inferior del cingle de la Serra de Llaberia

Ruta 11. La Foradada de Llaberia.

Powered by Wikiloc

Visita a aquesta curiosa i bonica formació rocosa. L’ascens es realitza superant els forts desnivells de la Drecera d’en Ramon fins al radar meteorològic de Llaberia i la Miranda, des d’allí i per un terreny força agreste resseguirem el cingle fins la Roca Foradada. Des de la Foradada anirem a buscar el Portell per baixar pel Camí del revolts, un camí empedrat ple d’història, que acaba a la Font de l’Abellar, el retorn es pel Coll del Guix.

La Mola vista a través de la Foradada