Dificultat mitjana-baixa

Ruta 3. Camí vell i Buidegasses.

Powered by Wikiloc

Recorregut amb desnivell moderat. Sortint del poble, la primera part de la ruta transcorre per l’antic camí ral de Mont-roig, empedrat en molts trams i que farem tot en sentit descendent. La tornada la realitzarem per un sender que remonta el barranc de Buidegasses, limit amb el terme municipal de Vilanova d’Escornalbou, amb la possibilitat de desviar-nos per pujar al cim del Bec de la Gallina cega, sortint de Buidegasses per la Canal Fosca, tornarem al poble pel Camí del Cementiri.

parts del camí vell encara conserven l’empedrat original

Ruta 4. Font de noguer, Font de l’om, i Font dels bullidors.

Powered by Wikiloc

Recorregut amb cert desnivell, que ens portarà a visitar tres de les fonts que trobem a l’obaga de la Serra de Llaberia, a la part més humida del terme. El primer tram transcorre per pista forestal i amb desnivell moderat, fins arribar a la zona dels horts de la Font de Noguer, allí seguirem un sender que augmenta el desnivell i transcorre entre boscos humits fins la Font de l’Om. Des d’allí anem fins la Font dels Bullidors, i tornem pel camí del Salt de les Soques.

Ruta 5. Serra del Garriol.

Powered by Wikiloc

Recorregut que ens duu a la banda del terme que limita amb la població de Pratdip. Sortint de Colldejou pel Camí Vell de Mont-roig, un fort desnivell ens duu a creuar la Cresta del Garriol, un indret amb grans vistes de tota la vall de Colldejou i La Mola. A la tornada passarem per la Font de l’Esquirol, una de tantes a l’obaga de Llaberia, i el Camí del Salt de les Soques.

vistes de Colldejou i la Mola des de la Serra del Garriol

Ruta 6. Les Moles i Molló dels quatre termes.

Powered by Wikiloc

Les Moles és un petit altiplà, abocat sobre el Camp de Tarragona, que Colldejou comparteix amb Pratdip. Aquesta ruta comença a tocar del terme d’aquest poble veí. Passarem ben aprop de la Cova de’n Xoles, per després resseguir el cingle de la Muntanya Blanca, un indret amb grans vistes panoràmiques, i finalment, abans de tornar al punt d’inici, visitar el Molló dels 4 termes, indret on Colldejou limit amb Pratdip, Vilanova d’Escornalbou i també Mont-roig del Camp.

l’entrada de la cova de’n Xoles.

Ruta 7. El Collet Rodó, i la Desenrocada “del Gaudí”.

Powered by Wikiloc

Seguint l’antic Camí del Castell d’Escornalbou, aquesta ruta ens portarà a visitar la zona de la Desenrocada del Bailón, ja en terme de Vilanova, on coneixerem la font d’inspiració del genial arquitècte Antoni Gaudí. També passarem pel cim del Collet Rodó, un indret amb grans vistes sobre tot el Camp de Tarragona i el Castell d’Escornalbou, a la tornada passarem ben aprop de la Foradada de Collet Rodó.

les formes capritxoses del paratge de la Desenrocada

Ruta 8. A la Mola de Colldejou seguint el GR 7.

Powered by Wikiloc

Es tracta de la ruta circular clàssica per a visitar la Mola de Colldejou, una de les excursions més destacades de la provincia de Tarragona, per ascendir al mític cim i gaudir de magnifiques vistes del Baix Camp, Priorat i Ribera d’Ebre. La pujada es realitza per la banda del Coll Roig, passant per la Font Freda i per la Canal de la Cova, i la baixada pel Coll del Guix.

les restes del fortí Carlí que corona la Mola